ГоловнаПолітика

Зеленський через голову КрАЗ попросив бізнесмена Жеваго "вийти на зв'язок"

"Завод повертає нам власника - ми повертаємо державні замовлення", - додав міністр інфраструктури.

Зеленський через голову КрАЗ попросив бізнесмена Жеваго "вийти на зв'язок"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський попросив генерального директора Кременчуцького автомобільного заводу (КрАЗ) переказати власнику Костянтину Жеваго, щоб той "вийшов на зв'язок", аби обговорити ситуацію з держзамовленнями.

Про це він заявив під час візиту на завод 6 березня.

"Передайте власникам, щоб вони вийшли з нами на зв'язок. Тоді можна і вирішити питання з банкрутством і вийти із цих усіх позовів і судових справ. З того, що ми зараз чуємо, це єдиний вихід. Паралельно ми зробимо все те, що ви попросили. Але коли держава дає гроші підприємству, власник якого перебуває в розшуку, можуть бути проблеми", - сказав Зеленський.

Президент, а також міністр інфраструктури Владислав Криклій і голова підприємства Роман Черняк обговорювали можливості державного замовлення техніки КрАЗ для "Укроборонпрому" і "Укравтодору", а також затримки з постачаннями за попередніми контрактами.

"Завод повертає нам власника - ми повертаємо державні замовлення. Усе справедливо", - сказав Криклій.

"У принципі, чесно", - погодився з ним президент.

Нагадаємо, мільярдер Жеваго був депутатом шести скликань українського парламенту, починаючи з 1998 року. У 2019-му він програв вибори у своєму окрузі проєктному менеджеру ProZorro.Продажі Олексієві Мовчану.

9 жовтня минулого року Державне бюро розслідувань оголосило Жеваго в розшук у зв'язку з підозрами в розтраті 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит", оголошеного банкрутом 2015 року.

Жеваго також закидають декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу) - відсутність у декларації фінансових зобов'язань на суму понад 10 млн гривень у 2015 і 2016 роках, а також понад 9 млн гривень у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram