ГоловнаПолітика

Тимчасова в.о. директора ДБР Венедіктова заявила про порушення в роботі бюро

За її словами, немає навіть кімнат для допитів і зберігання речових доказів.

Тимчасова в.о. директора ДБР Венедіктова заявила про порушення в роботі бюро
Фото: Макс Левин

Тимчасова в.о. голови Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила про суттєві порушення в організації роботи підрозділів, взаємодії з правоохоронними органами та в кадровому і технічному забезпеченні.

Про це вона повідомила у відео, оприлюдненому в YouTube ДБР. Венедіктова зазначила, що порушення стосуються умов роботи слідчих.

"Відсутні кабінети для проведення допитів, кімнати для зберігання речових доказів, за наявності спеціального технічного обладнання немає фахівців, які його використовували б", - заявила вона.

У чотирьох управліннях ДБР увесь штат складається тільки з керівників, додала вона.

Нагадаємо, 27 грудня президент Володимир Зеленський призначив Ірину Венедіктову, яка очолює в парламенті комітет з питань правової політики, тимчасовою в.о. директора ДБР. Попереднього директора Романа Трубу звільнили.

Це стало можливим після того, як 24 грудня Зеленський підписав закон про перезапуск Державного бюро розслідувань. Директор ДБР отримає повноваження одноосібного прийняття рішень і буде нести всю повноту відповідальності за результати діяльності ДБР. Якщо вони будуть незадовільними, його можна буде зняти.

Повноваження нинішнього директора ДБР і його заступників припинили достроково. Нового директора виберуть на конкурсі, доти виконувати його обов'язки буде призначений президентом тимчасовий керівник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram