ГоловнаПолітика

На підвищення рівня кіберзахисту інформаційних ресурсів ЦВК у 2020 році заплановано близько 10 млн грн

Для забезпечення кіберзахисту реєстру виборців планують витратити понад 7 млн грн.

На підвищення рівня кіберзахисту інформаційних ресурсів ЦВК у 2020 році заплановано близько 10 млн грн
Фото: Макс Требухов

Станом на кінець 2018 і протягом 2019 року на підвищення рівня кіберзахисту інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії витрачено майже 30 мільйонів гривень. Про це повідомив глава ЦВК Олег Діденко в інтерв'ю LB.ua.

"Станом на кінець 2018 і протягом 2019 року на підвищення рівня кіберзахисту інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії витрачено майже 30 мільйонів гривень.

Крім того, для посилення захищеності автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців» у 2019-му було витрачено понад 9,5 млн грн. Наступного року для забезпечення кіберзахисту реєстру заплановано витратити понад сім мільйонів. На 2020 рік на підвищення рівня кіберзахисту інформаційних ресурсів ЦВК заплановано близько десяти мільйонів гривень", - сказав він.

"Система кіберзахисту - це живий організм, вона постійно вдосконалюється. Це нескінченний процес і в нас у цьому плані відбуваються постійні закупівлі та поновлення як апаратних засобів, тобто техніки, так і програмного забезпечення. Світ розвивається, технології розвиваються", - додав Діденко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram