ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка заявив про небажання слідчих ДБР з'явитися на допит

Правозахисник каже, що намагався вручити їм повістку.

Адвокат Порошенка заявив про небажання слідчих ДБР з'явитися на допит
Игорь Головань
Фото: Факты

Слідчі ДБР, яких Печерський суд викликав свідчити в так званій «справі українських моряків», не бажають з'являтися до суду. Про це журналістам під стінами ДБР заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань, який намагався передати чотирьом слідчим ДБР виклик до суду.

«Радник директора, якщо він там розпоряджався і всі його слухали, очевидно, він має якусь вагу, - відмовився назвати своє прізвище, тому я не ризикну згадати, з ким я говорив. Але мені було повідомлено, що, можливо, суд помилився і неправильно вирішив, щоб саме я вручав ці повістки. Я, звичайно, поінформую про це суд. І фактично було відмовлено в допомозі у врученні повісток слідчим, було запропоновано звернутися письмово, що я зробив уже до того, і тому єдиний висновок, який можна тут зробити - не бажають слідчі Державного бюро розслідувань отримувати повістки і, ймовірно, не бажають з'являтися в Печерський суд для того, щоб дати відповідні свідчення», - зазначив адвокат.

Зокрема, за словами Голованя, суд повинен дізнатися, яким чином секретні матеріали з ДБР потрапляли до сторонніх осіб і публікувалися в телеграм-каналі.

"Мова про «справу моряків». Йдеться про те, що, відповідно, на наше переконання, інформація, яка була в тому числі і з обмеженим доступом - секретна інформація, яка потрапляє до Державного бюро розслідувань, вона, грубо кажучи, розшифровується і потрапляє в тому числі до держави-агресора. Ми знаємо, наприклад, що для проведення експертизи вилучалися секретні документи, навіть з Генерального штабу, плани Збройних сил України і так далі», - зазначив адвокат.

«Ми стверджуємо, що це провадження - це ніщо інше, як канал витоку інформації. Інформація, яка потрапляє до Державного бюро розслідувань, стає здобиччю різних телеграм-каналів, різних сайтів і т.ін.», - додав також він.

Також за словами Голованя, за його заявами зареєстровано вже шість кримінальних проваджень, що стосуються діяльності ДБР.

«Ми зробимо все можливе, щоб громадськість могла послухати відповіді слідчих на наші запитання і не тільки. Кожен повинен робити свою справу. Ми будемо домагатися, щоб усе це угруповання, очолюване Романом Трубою, яке свого часу використовувало Державне бюро розслідувань для політичних переслідувань і для сприяння підривній діяльності держави-агресора, щоб ці люди були притягнуті до відповідальності», - зазначив адвокат Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram