ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка розповів про можливий силовий привід слідчих ДБР у суд

Правозахисник повинен вручити працівникам бюро повістки до суду.

Адвокат Порошенка розповів про можливий силовий привід слідчих ДБР у суд
Фото: eurosolidarity.org

Суд доручив адвокату п'ятого президента України Петра Порошенка Ігореві Голованю вручити чотирьом слідчим Державного бюро розслідувань повістки до суду. Про це правозахисник розповів журналістам під час пресконференції біля будівлі ДБР, повідомляє "Прямий".

"Думаю, в ДБР просто не знають, що робити з повістками до суду. Про діяльність Держбюро розслідувань ми дізнаємося з чуток, із telegram-каналів. А за законом, згідно з цивільно-процесуальним законодавством, повістки повинні вручатися. Я спробую показати слідчим ДБР, що таке повістка, що з нею треба робити. Щоб особа, яку викликають до суду, розуміла, куди і коли вона повинна з'явитися", - зазначив правозахисник.

Головань додав: якщо йому не вдасться вручити слідчим Держбюро розслідувань повістки до суду, він буде наполягати на примусовому їх приводі до суду.

"У супровідному листі ми пишемо, що якщо мені з тих чи інших причин не вдасться вручити слідчим ДБР повістки до суду, то ми будемо клопотати про примусовий привід свідків до суду", - сказав адвокат.

Головань також повідомив, що завтра, 3 січня, він спробує повторно вручити повістки слідчим ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram