ГоловнаПолітика

У новорічну ніч Трамп закликав Меркель, Макрона і НАТО більше допомагати Україні

"Чому тільки Сполучені Штати?"

У новорічну ніч Трамп закликав Меркель, Макрона і НАТО більше допомагати Україні
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп, відповідаючи новорічної ночі на питання журналістів перед вечіркою у своїй резиденції Мар-а-Лаго у Флориді, закликав більше допомагати Україні.

Про це повідомляє Голос Америки.

Трамп згадав про велику корупцію в Україні, однак президента Зеленського похвалив, розповідаючи про телефонну розмову з українським колегою.

"Це була ідеальна, абсолютно доречна розмова з дуже хорошою людиною, з дуже хорошим президентом. Думаю, він дуже добре справляється. Значною мірою його обрали президентом через корупцію (втому від неї, - ред.). У них дуже велика корупція", - сказав Дональд Трамп.

Американський президент закликав Німеччину, Францію і НАТО більше допомагати Україні.

"Де канцлер Меркель? Де французький президент Макрон? Чому вони не виділяють грошей (Україні, - ред.)? Чому тільки Сполучені Штати?" - запитав він.

"Це НАТО. Ці країни повинні вкладати кошти (в бюджет Альянсу, - ред.), вони також повинні більше давати Україні", - сказав президент Трамп.

Здивування з приводу відсутності належної допомоги Україні від країн Європейського Союзу Трамп висловив не вперше.

У вересні він заявив, що готовий до того, щоб знову заблокувати фінансову допомогу Україні в майбутньому, якщо країни Європи не почнуть робити свій внесок у її розвиток.

У листопаді ЗМІ повідомляли, що Трамп збирається урізати фінансування НАТО і направити гроші Україні.

Нагадаємо, у США триває розслідування можливого тиску Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського. Вважають, що він міг затримати виділення військової допомоги Україні, вимагаючи розслідування проти свого головного політичного опонента Джо Байдена і його сина Хантера.

19 грудня Палата представників Конгресу США оголосила Трампу імпічмент за зловживання владою, а також за перешкоджання розслідуванню Конгресу.

21 грудня Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає $300 млн військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram