ГоловнаЕкономікаДержава

Трамп має намір урізати фінансування НАТО і направити гроші Україні, - ЗМІ

Дефіцит у бюджеті повинні покрити інші члени Альянсу.

Трамп має намір урізати фінансування НАТО і направити гроші Україні, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа збирається скоротити витрати на фінансування НАТО, а зекономлені кошти направити на допомогу країнам, що не входять до Альянсу, в тому числі Україні. Цей план Трамп хоче втілити вже в 2020 році, пише CNN.

На частку Штатів припадає 22% коштів від загального бюджету НАТО. У майбутньому році цю суму хочуть скоротити до 16%, а дефіцит повинні покрити інші країни-члени.

"Усі союзники домовилися про нову формулу розподілу витрат. Згідно з нею, частка витрат, яку приписують більшості європейських союзників і Канади, збільшиться, а частка США знизиться. Це є важливою демонстрацією прихильності союзників Альянсу і більш справедливого розподілу тягаря", - заявив ЗМІ один із представників НАТО.

Своєю чергою представник міністерства оборони США заявив, що зекономлені кошти США можуть пустити на інші військові зусилля і заходи безпеки в Європі, включаючи програми України і Грузії, що розташовані в безпосередній близькості до Росії.

Нагадаємо, в листопаді стало відомо, що Україна не отримала більш ніж $35 млн з $400 мільйонів, які виділили США як військову допомогу. Ці кошти призначалися для гранатометів, безпечного зв'язку та кораблів ВМС України, але не покинули скарбницю Штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram