ГоловнаЕкономікаДержава

ПриватБанк передали від Мінфіну уряду, щоб його не забрав Коломойський, - ЗМІ

Відразу після націоналізації власником акцій банку було Міністерство фінансів, проте тепер дані змінилися.

ПриватБанк передали від Мінфіну уряду, щоб його не забрав Коломойський, - ЗМІ
Фото: София Гаврилюк

Власником 100% акцій ПриватБанку тепер є "держава в особі Кабінету міністрів", хоча раніше власність визначалася за Міністерством фінансів. Такі офіційні дані оприлюднено на сайті Національного банку України

Раніше колишній власник ПриватБанку, олігарх Ігор Коломойський, заявляв, що поверне собі банк найближчим часом. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у відповідь на це говорив, що ексвласники ПБ не отримають його акцій. Однак Коломойський оскаржує договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку між ФГВФО і Міністерством фінансів. І якщо Мінфін програє, то суд зобов'яже його повернути акції колишнім власникам, пише Financial Club.

Передавання ж акцій Кабміну убезпечить від цієї ситуації, оскільки у Мінфіну до них більше немає доступу. У ЗМІ уточнили, що акції банку належали Міністерству фінансів відразу після націоналізації, а Кабміну їх віддали приблизно у вересні.

Нагадаємо, ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року у зв'язку з неплатоспроможністю.

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації ПриватБанку. Рішення не набуло чинності, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

У листопаді під час виступу в британському аналітичному центрі Chatham House прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв не допустити повернення ПриватБанку Коломойському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram