ГоловнаЕкономікаФінанси

Гройсман: ПриватБанк націоналізовано в інтересах громадян України

Клієнтам обіцяли стовідсоткову гарантію на вклади.

Гройсман: ПриватБанк націоналізовано в інтересах громадян України
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що націоналізацію ПриватБанку було здійснено в інтересах громадян України.

Про це він повідомив у своєму зверненні до українців.

"Ми прийняли це рішення, керуючись передусім потребою забезпечити стабільність банківської системи України і захистити кошти громадян України. За оцінками Національного банку, розрив між сформованими резервами та кредитним ризиком на грудень становив майже 150 млрд гривень, що поставило під загрозу подальше обслуговування клієнтів банку. Передусім йдеться про 3 млн пенсіонерів, 500 тис. студентів і 1,6 млн соціально незахищених громадян. Мова також про 3,5 млн зарплатних рахунків, 500 тис. фізичних осіб-підприємців. Ситуація з ПриватБанком могла мати дуже негативні наслідки для всієї фінансової та банківської системи України", - сказав він.

Гройсман наголосив, що вчорашнє рішення захищає 20 млн клієнтів банку, які тепер отримають стовідсоткову гарантію на всі вклади.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку. Найбільший банк країни перейде у стовідсоткову державну власність. Приватні акціонери ПриватБанку звернулися до уряду з пропозицією, щоб держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником.

Найбільшими акціонерами ПриватБанку були дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram