ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" заявили про право пенсіонерів на окупованих територіях на дві пенсії

Голова комітету з соцполітики вважає виплати українським пенсіонерам на окупованих територіях ще одним видом санкцій проти РФ.

У "Слузі народу" заявили про право пенсіонерів на окупованих територіях на дві пенсії
Галина Третьякова
Фото: Макс Левин

Пенсіонери, що проживають на непідконтрольних українському уряду територіях Криму і Донбасу, мають право отримувати як українську пенсію, так і виплати з боку окупаційної влади.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

"Ми не визнаємо окупанта і його дій, ми не визнаємо ті "пенсії" та "документи", ми не визнаємо те, що там відбувається. На технічному рівні ми не будемо з'ясовувати, що людині там платять, а будемо забезпечувати її пенсією, тому що це наш громадянин і у нас з ним, як у держави, є зв'язок", - заявила Третьякова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, отримання виплат від Пенсійного фонду РФ у Криму і "пенсійних фондів" угруповань "ЛНР" і "ДНР" не може стати підставою для невиплати пенсій Україною.

"Це пенсіонери 60-70-80 років, вони не можуть відкрити тут бізнес, вони не можуть платити за оренду житла, не можуть отримати тут підтримку - вони залишилися там. І нехай вони навіть отримують по дві пенсії - хіба це має розірвати зв'язок з нашою державою і зі мною як з політиком? Ні!" - сказала парламентарій.

Голова комітету з соцполітики переконана, що виплати українським пенсіонерам на окупованих територіях - це ще один вид санкцій проти РФ.

"Я згодна з тим, що вони отримують пенсію від російського уряду, нехай вони економічно його розоряють і це буде своєрідним видом санкцій, який йде на користь наших громадян, які там проживають. Нехай отримують дві пенсії, і хоча б так Росія компенсує цим людям ті незручності, які вона їм створила", - вважає Третьякова.

Раніше віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що не бачить можливостей для виплати пенсій на окупованому Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram