ГоловнаПолітика

Екснардепа підозрюють в отриманні компенсації 360 тис. гривень за житло при наявності у нього квартири у Києві

У НАБУ уточнили, що підозрюваний - Руслан Сольвар.

Екснардепа підозрюють в отриманні компенсації 360 тис. гривень за житло при наявності у нього квартири у Києві
Руслан Сольвар

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру народному депутату України VIII скликання, який незаконно отримав компенсацію за знімання номера у готелі "Київ" у зв'язку з нібито відсутністю власного житла.

Про це повідомила пресслужба САП.

Однак, з'ясувалося, що нардеп отримав у спадок квартиру у столиці, приховав цей факт і не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, з державного бюджету депутату було незаконно виплачено 361,5 тис. гривень компенсації", - йдеться у повідомленні.

Зараз йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

Джерело у НАБУ уточнило "Українським Новинам", що підозрюваний - ексдепутат від "Блоку Петра Порошенка" Руслан Сольвар.

Нагадаємо, на початку грудня перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук повернув апарату парламенту виплачені йому 39,6 тис. гривень компенсації за оренду житла у вересні-жовтні. Рух "Чесно" з'ясував, що Стефанчук орендує квартиру у своєї тещі. За даними журналістів, Стефанчук орендував у неї квартиру і до депутатства, але раніше вказував у своїй декларації безоплатну оренду.

Усього за листопад компенсацію отримали 122 нардепи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram