ГоловнаПолітика

Корнієнко: зміна Конституції в частині децентралізації може затягнутися до осені

"Немає мети терміново все це прийняти, щоб провести дострокові вибори".

Корнієнко: зміна Конституції в частині децентралізації може затягнутися до осені
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що зміни до Конституції в частині децентралізації не прив'язані до місцевих виборів. Якщо парламент не встигне - вибори відбудуться за нинішньою редакцією.

Про це він сказав на брифінгу в парламенті.

"Я думаю, що в четвер ми навряд чи зможемо направити, тому що текст з'явився тільки сьогодні. Завтра ми внесемо до порядку денного сесії і, думаю, проголосуємо скорочення термінів підготовки до "нульового" читання, щоб у п'ятницю спробувати направити в Конституційний Суд", - сказав Корнієнко.

Депутат сподівається, що висновок КС буде отримано ще до кінця цієї сесії. Вона закінчується в січні.

"Але це не обов'язкова програма. Якщо він буде на наступній сесії, внесення змін до Конституції розтягнеться до осінньої, четвертої сесії. Немає мети терміново все це прийняти, щоб провести дострокові місцеві вибори, як зараз спекулюють. Вибори за нинішньою Конституцією - в жовтні, і швидше за все, так і буде", - сказав він.

"Жодних особливих статусів, включаючи Донбас, немає в цьому законопроєкті 2598. Два регіони мають особливість - АР Крим і Київ як столиця України", - підкреслив Корнієнко.

Нагадаємо, помічник президента України Андрій Єрмак на початку грудня заявив, що команда Зеленського хоче провести вибори на окупованій території Донбасу восени, коли в Україні будуть проходити чергові місцеві вибори.

У квітні на наступній зустрічі лідерів нормандської четвірки будуть обговорювати цю можливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram