ГоловнаПолітика

Рябошапка звільнив прокурора Кулика

Одіозний співробітник Генпрокуратури не пройшов атестацію.

Рябошапка звільнив прокурора Кулика
Константин Кулик
Фото: News24UA

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив прокурора Костянтина Кулика.

"Кулика звільнено з ГПУ через непроходження атестації. Це правда", - сказав він у коментарі РБК-Україна.

За даними ексдепутата Сергія Лещенка, наказ підписано 22 листопада.

"За збереження Кулика у Генпрокуратурі боровся до останнього Ігор Коломойський, якому Кулик робив безліч послуг", - написав він у телеграмі.

Нагадаємо, у 2016 році Кулику пред'являли звинувачення у незаконному збагаченні, тому що він володів великими грошовими активами, квартирами у центрі Києва і дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на пост начальника міжнародного відділу ГПУ.

На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена. Саме він підготував досьє зі звинуваченнями на адресу Хантера Байдена, там говорилося про наявність доказів корупції, направленої на особисте збагачення його батька Джо Байдена.

Також Кулик у березні 2017 року уклав з ексдиректором курченківської компанії "Газ України-2020" Аркадієм Кашкіним угоду про визнання провини. Її результатом стала конфіскація до держбюджету $1,5 млрд, що належали оточенню Віктора Януковича. У зв'язку з цим у квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко назвав Кулика ефективним співробітником.

У квітні 2019 року Кулик просив Луценка відкрити кримінальне провадження проти заступника генпрокурора Євгена Єніна щодо його сприяння учасникам організованої злочинної групи бізнесмена Сергія Курченка. У цій справі Кулик оголосив повідомлення про підозру ексглаві Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступник голови Адміністрації Олексію Філатову і ексглаві Нацбанку Валерії Гонтаревій. Тоді у ГПУ заявили, що прокурор Кулик неправомірно оголосив підозри, оскільки "зазначені особи не вважаються підозрюваними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram