ГоловнаПолітика

Росія не вважає заяву про необхідність розпустити "ДНР" і "ЛНР" офіційною позицією України

"З приводу розпуску "ЛНР" і "ДНР" - ця заява не від офіційної особи".

Росія не вважає заяву про необхідність розпустити "ДНР" і "ЛНР" офіційною позицією України
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ РФ не вважає, що заява про необхідність розпустити "ДНР" і "ЛНР", зроблена представниками України на останньому засіданні переговорної групи в Мінську, була офіційною позицією України.

Про це сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу в четвер.

"З приводу розпуску "ЛНР" і "ДНР" - ця заява не від офіційної особи. Принаймні ми не розглядаємо її таким чином, що вона відображає позицію Києва цілком. Я не знаю, чому її було зроблено", - сказала Захарова.

Вона вважає, що орієнтуватися слід на заяви президента України Володимира Зеленського та представників українського МЗС.

При цьому Захарова підкреслила, що пропозиція розпустити "ДНР" і "ЛНР" завдає "удару по первинній задачі: реалізації Мінських домовленостей і створенні, у кожному разі наближенні до створення, оновленої атмосфери довіри між людьми, які проживають на території України, в різних регіонах".

Нагадаємо, прессекретарка Леоніда Кучми за підсумками зустрічі Тристоронньої контактної групи 15 жовтня повідомила, що Україна на ній озвучила низку умов для виконання політичного блоку питань Мінських угод. Серед них - розпуск угруповань "Л/ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram