ГоловнаПолітика

Тимошенко: аграрний комітет спробував протягнути рішення про землю за спиною в народу

Повторне засідання відбудеться наступного пленарного тижня.

Тимошенко: аграрний комітет спробував протягнути рішення про землю за спиною в народу
Фото: ba.org.ua

Протягування законопроєкту про розпродаж сільськогосподарської землі всупереч волі народу і Регламенту ВРУ неприйнятно. Про це Юлія Тимошенко заявила під час виступу з трибуни парламенту.

Вона обурилась тим, як аграрний Комітет ВРУ намагається за зачиненими дверима, за спиною в народу вирішити долю української землі.

Так, пояснила лідер «Батьківщини», засідання комітету щодо розгляду земельних законопроєктів мало відбутися сьогодні о 14.30, і представники комітету та громадськості мали намір взяти в ньому участь. Натомість його поспіхом провели зранку, повідомивши тільки прихильників розпродажу землі, зауважила політик. На ньому ухвалено було рішення «про підтримку законопроєкту, який дає право продавати землю іноземцям і в розмірі понад 210 тис. гектар в одні руки».

Юлія Тимошенко подякувала голові ВРУ, який зібрав лідерів фракцій і дав можливість обговорити відповідне питання.

«За спільним рішенням голів фракцій і керівництва парламенту ранкове таємне зібрання окремих членів аграрного комітету визнано нелегітимним. Повноцінне засідання комітету за участі всіх небайдужих відбудеться наступного пленарного тижня», – зазначила вона.

.

Голова партії нагадала, що, за останніми соціологічними рейтингами, 73% громадян виступають проти продажу землі, 81% - проти продажу іноземцям, понад 70% – за проведення референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram