ГоловнаПолітика

"ЄС" звинуватила "1+1" у використанні прийомів російської пропаганди

У партії нагадали, що відсутність збалансованої позиції і права на відповідь є прямим порушенням стандартів свободи слова.

"ЄС" звинуватила "1+1" у використанні прийомів російської пропаганди
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність" звинуватила телеканал "1+1" у використанні прийомів російської пропаганди. Про це йдеться в заяві ЄС.

Зокрема, мова йде про програму "Право на владу", де, зазначено в заяві ЄС, ведуча Наталія Мосейчук "дозволила собі відверте оббріхування п'ятого президента України, заявляючи про нібито кримінальні правопорушення у зв'язку з міфічними" панамськими офшорами "Петра Порошенка". Ні представників Порошенка, ні його адвокатів у студії не було - їм запрошення скасували.

"Про те, що саме такий сценарій був заздалегідь спланований, свідчить те, що напередодні партія "Європейська Солідарність" отримала запрошення на програму, але останньої миті телеканал "1+1" скасував запрошення, пославшись на те, що в усій телестудії не знайшлося місця для представника партії, що має третю за кількістю депутатів фракцію в парламенті країни.

Це, однак, не втримало ведучу від нав'язування суспільству неправдивої інформації, яку спростували не тільки партія "Європейська Солідарність", а й правоохоронні органи Панами, які закрили будь-які справи проти Петра Порошенка. Спілкуючись з генпрокурором Русланом Рябошапкою, ведуча цитувала юриста часів Віктора Януковича Андрія Портнова, але "забула" процитувати заяву адвокатів Петра Порошенка про порушення проти цього діяча в Панамі кримінальної справи за надання неправдивої інформації", - йдеться в заяві ЄС.

У партії нагадали, що відсутність збалансованої позиції і права на відповідь є прямим порушенням стандартів свободи слова і свідчить про повну політичну ангажованість телеканалу, "який не гребує методами авторитарної пропаганди в стилі російських "скабеївських" шоу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram