ГоловнаПолітика

Суд продовжить розгляд справи Януковича 18 листопада

На засідання не з'явилися два із семи адвокатів.

Суд продовжить розгляд справи Януковича 18 листопада
Фото: Вікторія Матола

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд справи про оскарження вироку Віктора Януковича 18 листопада об 11:00. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Під час засідання головуючий суддя Юрій Трясун зачитав позицію захисту щодо апеляції на вирок Януковича і перейшов до стадії розгляду клопотань. Однак хоча двох із семи адвокатів Януковича не було на засіданні, суд вирішив відкласти судове засідання на 18 листопада. Ці двоє адвокатів письмово пояснили суду, що вони перебувають на конференції в Мінську.

Крім того, визначено ще дві додаткові дати судових засідань у цій справі: 25 листопада і 6 грудня.

За словами адвокатів Януковича, вони подали понад 30 клопотань щодо процесуальних порушень Оболонським районним судом Києва під час розгляду справи.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року Янукович, перебуваючи на території РФ, скоїв держзраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень. Того ж року Янукович утік у Росію.

24 січня Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента до 13 років позбавлення волі. Він був визнаний винним за ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу. При цьому Януковича виправдано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокуратура просила для Януковича 15 років позбавлення волі. Захист просив суд його виправдати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram