ГоловнаПолітика

Адвокати Януковича заявили про необхідність нового судового розгляду за обвинуваченням експрезидента в держзраді

Наступне засідання відбудеться 13 січня.

Фото: предоставлено автором

Адвокати Віктора Януковича вважають, що справу про обвинувачення експрезидента повинні відправити на новий розгляд. Про це сторона захисту заявила під час розгляду справи в Київському апеляційному суді, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Рішення суду має бути переглянуте, справа має бути відправлена на новий розгляд", - сказав один з адвокатів Януковича Віктор Сердюк.

Янукович, на думку адвокатів, мав підстави побоюватися замаху на його життя, а судді Оболонського суду знехтували доказами і не допитали всіх свідків, про яких клопотала сторона захисту.

Адвокати також вважають, що суд не взяв до уваги обставини та політичну ситуацію, дії певних осіб щодо цілісності держави, що також вплинуло на втечу Януковича з України. Серед причин перегляду справи називають також бажання Януковича захищати себе і брати участь у засіданнях.

Фото: предоставлено автором

"Були допущені процесуальні порушення першої інстанції, а саме - використання процедури заочного розгляду справи, розгляду справи в той день, коли Янукович особисто звертався до суду з письмовими зверненнями щодо його участі в процесі. Є також клопотання про незаконне використання першою інстанцією програмного забезпечення скайп-зв'язку (та інших програм - LB.ua.). Порушення також відбулися в процесі формування колегії суддів", - вважає Сердюк.

Сторона захисту подала до апеляційного суду до 37 клопотань про вивчення матеріалів, доказів тощо. Головуючий суддя Юрій Трясун після наради з колегією суддів повідомив, що клопотання розглянуть після того, як вислухають аргументи сторін.

Наступне засідання відбудеться 13 січня об 11.00. Прокурори у справі відмовилися від коментарів, зазначивши, що нададуть їх після того, як озвучать свою позицію в суді.

Фото: предоставлено автором

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав експрезидента Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві веденню війни Росією проти України. Заочно його засудили на 13 років. Прокурори не змогли довести його провину в посяганні на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram