ГоловнаПолітика

Ексдиректор Львівського БТЗ погодився на штраф за брехню в декларації

Тимків визнав провину в одній підозрі.

Ексдиректор Львівського БТЗ погодився на штраф за брехню в декларації

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа. Його звинувачують за ст.366-1 в декларуванні недостовірної інформації. Тимків визнав провину і уклав угоду про визнання провини.

Про це повідомила пресслужба САП.

Слідство встановило, що Тимків у деклараціях за 2016-2018 роки не вказав інформацію про квартиру у Відні вартістю 381 тисяча євро. Також у деклараціях не було відомостей про компанію зі статутним капіталом 50 тисяч доларів, зареєстровану в Белізі, кінцевим бенефіціарним власником якої він є.

Згідно з умовами угоди, Тимків повинен заплатити штраф у розмірі 3500 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, що колишній директор ЛБТЗ також проходить одним із підозрюваних у справі про розтрату держкоштів під час закупівлі військового майна. Її зараз слухають у Вищому антикорупційному суді.

Його звинуватили в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено вживані двигуни, які у 2008-2009 роках були продані Міністерством оборони як надлишкове майно. Випуск цієї моделі двигунів припинено ще з 1990-х років.

Суму розкрадань оцінили у 28,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram