ГоловнаСуспільствоВійна

У Кремлі назвали "несподіваною ідеєю" пропозицію розпустити "ЛДНР"

У Путіна вважають, що українська сторона просуває нові умови в питанні мирного врегулювання конфлікту.

У Кремлі назвали "несподіваною ідеєю" пропозицію розпустити "ЛДНР"
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що на цей момент вимога України про розпуск терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" є несподіваною для учасників "нормандського формату".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Пєсков також заявив, що українська сторона продовжує просувати нові умови в питанні мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Надходять нові ввідні від української сторони. Тут можна сміливо сказати, що, звичайно, такі нові ввідні - вони досить несподівані і для Москви, і для Берліна, і для Парижа", - сказав Пєсков.

Він також зазначив, що на сьогодні наразі складно коментувати ідею розпуску "ЛДНР", оскільки в Кремлі не розуміють, чи означає це відмову від Мінських угод і від раніше взятих зобов'язань.

Нагадаємо, чергове засідання Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу 15 жовтня завершилося достроково, тому що сторони не змогли домовитися про нові дати розведення військ, не змогли узгодити обмін полоненими, а також відновлення соцвиплат жителям окупованих територій. Повідомлялося також, що українська сторона озвучила низку умов для виконання політичного блоку питань Мінських угод, серед яких - розпуск угруповань "Л/ДНР" і повне припинення вогню.

Зазначимо, що після того як 1 жовтня ТКГ погодила імплементацію так званої "формули Штайнмаєра", ватажки "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів. Також було домовлено розпочати розведення сил на Донбасі, що було однією з умов Москви для зустрічі в "нормандському форматі", проте бойовики зірвали його своїми обстрілами.

Тепер "нормандська четвірка" погоджує нову дату саміту. Українська сторона розраховує на листопад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram