ГоловнаСуспільствоЖиття

Громадянин на ім'я Хуй відстояв своє право і захистив дисертацію в одеському Політесі

Торік Ву Нгок Хуй позивався через своє ім'я, оскільки його записали неправильно.

Громадянин В'єтнаму Ву Нгок Хуй, який торік судився через своє ім'я, успішно захистив дисертацію в Одеському національному політехнічному університеті. Про це повідомляє "Думская".

Ву Нгок Хуй обрав темою дисертації «Моделі і методи динамічного формування контенту залежно від характеристик системи прийому-передачі». Захист відбувся 10 жовтня, всі члени ради одностайно підтримали дисертанта.

Фото: dumskaya
Фото: dumskaya

Тепер Ву Нгок Хуй отримав вчений ступінь кандидата технічних наук.

Нагадаємо, рік тому Київський районний суд Одеси задовольнив позов Ву Нгок Хуя, який вимагав правильно вказати його ім'я по-українськи в дипломі Одеського національного політехнічного університету.

У в'єтнамському паспорті чоловік записаний як Vu Ngoc Huy, що в українському дозволі на проживання транслітерувати як Ву Нгок Хуй. Однак в університет його зарахував за візою на в'їзд в Україну, де ім'я записали з помилкою - Хиу, після чого цей варіант вказали в дипломі.

Відзначимо, що Хуй - це особисте ім'я іноземця, його прізвище - Ву, а Нгок - це так зване "середнє ім'я", яке обирається батьками з досить вузького кола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram