ГоловнаСуспільствоЖиття

На даху будинку на Майдані почали демонтаж незаконної надбудови

Роботи здійснює КП "Київблагоустрій" за підтримки поліції.

На даху будинку на Майдані почали демонтаж незаконної надбудови
Фото: facebook.com/borislav.berez

На даху будинку на розі вулиці Софійської і Майдану Незалежності в столиці почали демонтувати незаконну надбудову. Роботи здійснює КП "Київблагоустрій" за підтримки поліції.

Про це інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Комунальне підприємство "Київблагоустрій" за підтримки поліції почало демонтаж незаконно зведених конструкцій", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що будівля на вул. Софіївській, 1 не є пам'ятником, однак розташована на території охоронної зони Софійського собору - пам'ятки національного значення та пам'ятки ЮНЕСКО.

Міські служби з 29 серпня намагалися отримати доступ до об'єкта, однак їм його не надали. Підкреслюють, що місто не отримало ніякого сприяння від Державної архітектурно-будівельної інспекції в реагуванні на незаконне будівництво.

У середині жовтня будівництво надбудови стало помітно з землі, виник суспільний резонанс, і поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

У цей час департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві здійснює перевірки для з'ясування винуватих в інциденті і розміру збитку місту.

За результатами перевірок і за висновками комісії відповідний позов буде направлено до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram