ГоловнаПолітика

Гончарук зібрав нараду через "шпаківню" на даху будинку на Майдані

Надбудову будуть зносити.

Гончарук зібрав нараду через "шпаківню" на даху будинку на Майдані
Фото: facebook.com/PMHoncharuk

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у вівторок провів нараду, на якій обговорювали, як зупинити будівництво на даху будинку на Майдані Незалежності в центрі Києва.

"Хтось надто розумний вирішив добудувати на одному з будинків у центрі Майдану собі дах. Розставили всі крапки над «і»: хто повинен нести відповідальність за ситуацію, що склалася сьогодні; які конкретні дії потрібно почати робити для вирішення цієї проблеми. Якщо ми не готові зараз знести цю шпаківню на Майдані, то про яке комплексне вирішення проблеми недобудов по всій країні може йти мова?" - йдеться у фейсбуці прем'єр-міністра.

За його даними, таких об'єктів тільки по Києву кілька сотень, а в масштабах України - до тисячі.

На нараді був мер Києва Віталій Кличко, т.в.о. голови Держархбудінспекції Олександр Строкач, начальник київської поліції Андрій Крищенко, інші посадові особи.

Нагадаємо, будинок на вул. Софіївській, 1, де почалося будівництво, не є пам'яткою, але розташований на території охоронної зони Софійського собору - пам'ятки національного значення та пам'ятники ЮНЕСКО. Міські служби з кінця серпня намагалися отримати доступ до об'єкта, однак їм його не надали.

У середині жовтня будівництво надбудови стало помітним із землі, виник суспільний резонанс, і поліція порушила кримінальне провадження за статтею 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram