ГоловнаПолітика

Напад на Порошенка біля ДБР хотіли розслідувати як хуліганство, - адвокат

Правозахисник оприлюднив повний текст документа.

Напад на Порошенка біля ДБР хотіли розслідувати як хуліганство, - адвокат
Фото: prm.ua

Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань оприлюднив повний текст ухвали стосовно допиту директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби, а також скандального юриста Андрія Портнова. Копія документа розміщена в блозі правозахисника, повідомляє Depo.ua.

"Як бачимо, слідчий Національної поліції хотів розслідувати напад на п'ятого президента України як звичайне хуліганство, а тому намагався уникнути необхідності допитати осіб, що своїми діями якщо не організували напад, то активно йому сприяли", – написав Головань.

Він додав, що суд визнав допит Труби і Портнова необхідним "для встановлення об'єктивної істини та правильної кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення, яке в дійсності мало місце 25.07.2019 року близько 17 год. 00 хв. біля будівлі ДБР, що розташована у м. Києві по вул. С.Петлюри, 15".

Нагадаємо, 10 жовтня адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що Трубу і Портнова допитають у справі про напад на Порошенка.

11 жовтня Шевченківський райсуд Києва зобов'язав Держбюро розслідувань допитати керівника цього відомства Романа Трубу та колишнього заступника голови АП часів Віктора Януковича Андрія Портнова у справі про незаконне збирання інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram