ГоловнаСуспільствоПодії

З початку року поліцейські затримали на блокпостах понад 200 зловмисників, які перебували в розшуку

До кримінальної відповідальності притягуються 25 учасників незаконних збройних формувань.

З початку року поліцейські затримали на блокпостах понад 200 зловмисників, які перебували в розшуку
Фото: npu.gov.ua

Поліцейські зі складу Об'єднаних сил за 9 місяців під час перевірки документів затримали на блокпостах понад 200 втікачів, які переховувалися від покарання. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

"Поліція здійснює контроль на блокпостах в рамках особливих повноважень Об'єднаних сил. Основна мета - недопущення вивезення з району проведення ООС в мирні регіони країни зброї, припинення наркотрафіку, затримання злочинців", - сказано в повідомленні.

За 9 місяців 2019 через загальні об'єкти пройшли понад 63 тис. одиниць вантажного транспорту, понад 2,2 млн. легкових автомобілів, понад 4,3 млн. громадян.

Відзначається, що для перевірки транспорту поліцейські використовують новітнє обладнання, яке дозволяє обстежити важкодоступні місця. Також знаходити заборонені речі допомагають кінологічні групи зі службовими собаками.

Задокументовано 67 фактів незаконного обігу зброї та боєприпасів, припинено 205 фактів незаконного перевезення наркотичних речовин.

Затримано 224 особи, які перебували в розшуку за скоєння злочинів. До кримінальної відповідальності притягуються 25 учасників незаконних збройних формувань.

Фото: npu.gov.ua

Крім того, поліцейські встановили 16 громадян, які значилися як безвісти зниклі. Знайдено 161 мобільний термінал і 58 транспортних засобів, які були в розшуку.

Нагадаємо, Крюківський районний суд Кременчука засудив до 12 років позбавлення волі агента ФСБ Володимира Кузнєцова з позивним "Дементій". Протягом 2014-2019 років житель Кременчука передавав ФСБ інформацію про розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні загалом. Зокрема, він зливав інформацію про осіб, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram