ГоловнаПолітика

Майбутній голова дипломатії ЄС підтвердив збереження санкцій проти Росії

Євросоюз не змінить підходів до застосування обмежувальних заходів щодо РФ.

Майбутній голова дипломатії ЄС підтвердив збереження санкцій проти Росії
Фото: mfa.gov.ua

Іспанець Жозеп Боррель, який незабаром стане головою європейської дипломатії, пообіцяв, що зміна складу Єврокомісії не змінить підходів Євросоюзу в питанні санкцій проти Росії, метою яких є повне виконання Мінських угод і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це Боррель сказав на зустрічі з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком у Люксембурзі, повідомила  пресслужба МЗС.

Пристайко своєю чергою наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на сході України і розповів про підготовку до саміту в "нормандському форматі" на рівні лідерів держав.

Міністр також подякував Боррелю за чітку позицію з приводу російської агресії проти України і відновлення територіальної цілісності України.

На зустрічі обговорювали також питання двосторонніх відносин Україна-ЄС та пріоритети ключових реформ в Україні. "ЄС - ключовий торговий партнер України, що особливо важливо в умовах російської агресії. Ми налаштовані продовжувати активну імплементацію внутрішніх реформ і цінуємо підтримку ЄС на цьому шляху", - зазначив Пристайко.

Нагадаємо, європейські санкції проти РФ складаються з декількох пакетів. Першими були введені індивідуальні санкції, вони тривають що півроку і зараз чинні до 15 березня 2020 року.

Санкції, які забороняють європейським компаніям працювати з окупованим Росією Кримом, чинні до 23 червня 2020 року. Термін дії економічних санкцій минає 31 січня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram