ГоловнаПолітика

Кабмін зібрався реформувати Держспецзв'язку

Міністр Федоров назвав відомство неефективним і корумпованим.

Кабмін зібрався реформувати Держспецзв'язку
Фото: Lb.ua

Кабінет Міністрів зібрався реформувати Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, зараз це корупційний, неефективний, непрофесійний і бюрократичний орган, який "дико кошмарить проєкти, що змінюють країну".

"Прихід Держспецзв'язку в будь-який орган влади закінчується приписом зупинити роботу систем. Усі вимоги побудовані на нормативці 90-х, і тому отримати КСЗІ (комплексна система захисту інформації) на такі сучасні системи/проєкти, як "Прозорро", "Трембіта", eHealth, MobileID займає до двох років, оскільки врахувати архаїчні вимоги часто буває неможливо. Усі проєкти стикалися зі штучним завищенням вимог. Низка нещодавніх кібератак довела, що нинішня практика створення КСЗІ є відкритою торгівлею красивими папірцями і не має нічого спільного з кібербезпекою. Тепер пекло закінчиться", - написав Федоров у фейсбуці.

Він очікує, що на його команди "поллється потік бруду, провокацій і погроз", тому що Держспецзв'язку завжди була чиїмось гаманцем і її просто так не віддадуть.

Нагадаємо, що у вихідні уряд звільнив голову Держспецзв'язку Леоніда Євдоченка, який займав цю посаду більш ніж чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram