ГоловнаПолітика

Луценко: в України немає підстав для розслідування проти Байдена або його сина

"Це може бути юрисдикція США, але це не юрисдикція України".

Луценко: в України немає підстав для розслідування проти Байдена або його сина
Фото: president.gov.ua

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що в України немає підстав для розслідування проти Джо Байдена або його сина.

Про це він сказав в інтерв'ю "Бі-бі-сі".

"Я не знаю ніяких причин проводити розслідування стосовно Джо Байдена або Хантера Байдена згідно з українським законодавством", - заявив він.

Луценко наполягає, що будь-яке розслідування проти Хантера Байдена може початися тільки в США.

Він також додав, що "ймовірне розкрадання" в компанії Burisma, де свого часу працював Хантер Байден, "відбулося за два-три роки до того, як Хантер Байден став членом ради".

Луценко розповів, що зустрічався з особистим адвокатом Дональда Трампа Руді Джуліані, який запитав його, чи можна провести розслідування проти Байдена в Україні. "Я сказав йому те саме, що я сказав вам - це не моя юрисдикція. Це може бути юрисдикція США. Якщо ви надішлете мені запит, так, я дам вам усю офіційну інформацію, але це не юрисдикція України - такою була моя відповідь. Я нічого не можу робити [у справі], яка не пов'язана з українським законодавством", - додав колишній генпрокурор України.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2019 року в США розгорівся гучний скандал навколо телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського, яка відбулася 25 липня 2019 року. Під час дзвінка Трамп просив Зеленського про послугу - розслідувати діяльність сім'ї Джо Байдена в Україні. Співробітники Білого дому намагалися приховати це і помістили стенограму розмови в особливу засекречену комп'ютерну систему. Інформація про зміст розмови стала публічною завдяки скарзі анонімного інформатора.

Через розмову із Зеленським Трампу загрожує імпічмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram