ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив нагороду 3 млн гривень за інформацію про замовника і виконавців нападу на Гонтареву

Експрезидент упевнений, що коло підозрюваних "не таке вже й широке".

Порошенко оголосив нагороду 3 млн гривень за інформацію про замовника і виконавців нападу на Гонтареву
Архивное фото
Фото: zn.ua

П'ятий президент України Петро Порошенко оголосив нагороду 3 млн гривень за достовірну інформацію про замовників і виконавців замаху на життя і майно ексглави Національного банку Валерії Гонтаревої.

Про це він написав у фейсбуці.

"Днями вже ділився враженнями від спілкування з Валерією Гонтаревою в Лондоні. ДТП, підпал машини і будинку - це помста за її мужні і сильні реформаторські кроки на посаді голови НБУ. Звички її ворогів інакше, як бандитськими, і не назвеш. Недруги Гонтаревої зараз у фаворі. Думають, що вхопили Бога за бороду. І впевнені, що приховають кінці у воду", - зазначив Порошенко.

"Щоб не дати не дуже активному слідству жодних шансів на бездіяльність, ухвалив рішення призначити винагороду до 3 млн гривень. Це - тим, хто надасть достовірну інформацію щодо замовника і виконавців про замахи на життя і майно Валерії Гонтаревої, яка дозволить притягнути винних до відповідальності",- додав він.

Експрезидент також зазначив, що коло підозрюваних "не таке вже й широке", але важливо встановити і покарати злочинців законним способом.

Нагадаємо, раніше Порошенко з дружиною відвідали Гонтареву в Лондоні.

Ексглава Нацбанку зараз проживає у Великобританії, оскільки після звільнення з НБУ вона отримала місце в Лондонській школі економіки.

Наприкінці серпня 2019 року Гонтарева потрапила в Лондоні під машину і була госпіталізована. На неї чекає тривалий курс реабілітації після отриманих травм.

На початку вересня 2019 року у центрі Києва згорів автомобіль невістки Гонтаревої. 12 вересня співробітники ДБР вломилися в її квартиру в центрі Києва.

Вночі 17 вересня Гонтаревій спалили будинок в селі Гореничі під Києвом.

Ексглава НБУ заявляла, що якщо її "продовжать гнобити", вона буде просити політичного притулку у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram