ГоловнаПолітика

Сенатори Конгресу США вимагають розслідувати зв'язок Клінтон з Україною

Ексдержсекретар США Гілларі Клінтон була суперницею Трампа на президентських виборах 2016 року.

Сенатори Конгресу США вимагають розслідувати зв'язок Клінтон з Україною
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Голови юридичного комітету і комітету з національної безпеки і урядових справ Сенату Конгресу США Чак Грасслі і Рон Джонсон зажадали від міністра юстиції і генпрокурора США Вільяма Барра почати розслідування з приводу зв'язків між українською владою і передвиборним штабом екскандидата на пост американського президента від Демократичної партії Гілларі Клінтон під час виборчої кампанії 2016 року.

Про це йдеться в поширеному листі сенаторів, передає Politico.

"Мін'юст ще не поінформував Конгрес і американську громадськість про те, чи почав він розслідування зв'язків і координації між українським урядом і особами, пов'язаними з передвиборним штабом Гілларі Клінтон або Національним комітетом Демократичної партії. Не варто ігнорувати спроби України за підтримки американської політичної партії втрутитися у вибори 2016 року", - наголошено в документі.

Сенатори попросили Барра відповісти на запитання, чи проводиться відповідне розслідування, а якщо ні, то пояснити причину.

У листі Грасслі і Джонсон розповіли про своє "занепокоєння з приводу того, що факт допомоги з боку іноземної держави в 2016 році не було ретельно розглянуто".

Ексдержсекретар США Гілларі Клінтон була суперницею Трампа на президентських виборах 2016 року.

Нагадаємо, в США розгорівся гучний скандал довкола телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського, який відбувся 25 липня 2019 року. Під час дзвінка Трамп просив Зеленського про послугу - розслідувати діяльність сім'ї Джо Байдена в Україні. Співробітники Білого дому намагалися приховати це і помістили стенограму розмови в особливу засекречену комп'ютерну систему.

Через розмову із Зеленським Трампу загрожує імпічмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram