ГоловнаПолітика

Зеленський доручив Кабміну збільшити соцдопомогу для дітей-сиріт

30 вересня в Україні відзначають День усиновлення.

Зеленський доручив Кабміну збільшити соцдопомогу для дітей-сиріт
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів з 2020 року збільшити державну соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Згідно з указом президента №721 від 30 вересня, Кабінет Міністрів має вжити заходів щодо збільшення з 2020 року розміру державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам.

Також уряд до 1 грудня цього року має подати президенту пропозиції щодо приєднання України до Конвенції про захист дітей та співпрацю з питань міждержавного усиновлення, а також підготувати відповідні зміни в деякі законодавчі акти України у зв'язку з приєднанням до неї.

"З урахуванням положень конвенції Кабмін у шестимісячний термін повинен розробити законопроєкт, спрямований на забезпечення скорочення термінів судового розгляду справ, що стосуються усиновлення, встановлення опіки, піклування, позбавлення батьківських прав і внести законопроєкт у Верховну Раду", - йдеться в повідомленні.

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення.

Нагадаємо, за 10 років в Україні усиновили понад 27 тис. дітей-сиріт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram