ГоловнаПолітика

Україна і Угорщина домовилися про зустріч на найвищому рівні

Зеленський і Орбан зустрінуться найближчим часом.

Україна і Угорщина 26 вересня домовилися про зустріч на найвищому рівні.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ за підсумками переговорів міністрів закордонних справ Вадима Пристайка та Петера Сійярто, яка відбулася в кулуарах 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Сторони обговорили перспективи розвитку політичного діалогу, економічної співпраці, а також відновлення роботи Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва. Під час зустрічі міністри домовилися про встановлення контакту на найвищому рівні найближчим часом, що відкриє шлях для врегулювання актуальних питань двостороннього порядку денного", - повідомило МЗС.

Міністр Пристайко висловив сподівання, що зустріч Володимира Зеленського та Віктора Орбана дозволить залагодити наявні непорозуміння між країнами.

Нагадаємо, відносини між Україною і Угорщиною зіпсувалися в 2017 році, коли Верховна Рада ухвалила закон про освіту, який, як здалося угорцям, обмежує права їхньої діаспори в Закарпатській області. Через це МЗС Угорщини почало блокувати участь України в заходах НАТО.

У 2019-му Україна внесла поправки в закон про освіту, відтермінувавши до 1 вересня 2023 року дію мовної статті, що розлютила Угорщину, але Будапешт це не влаштувало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram