ГоловнаПолітика

Пристайко провів зустріч з генеральним секретарем ОБСЄ Гремінгером

"Україна розраховує на подальше залучення ОБСЄ для вирішення комплексу питань, викликаних триваючою агресією РФ".

Пристайко провів зустріч з генеральним секретарем ОБСЄ Гремінгером
Вадим Пристайко и Томас Гремингер
Фото: mfa.gov.ua

У рамках участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зустрівся з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

Пристайко відзначив важливу роль ОБСЄ як регіональної організації безпеки у врегулюванні російсько-українського конфлікту, перш за все через діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"Україна розраховує на подальше залучення ОБСЄ для вирішення комплексу питань, викликаних триваючою агресією РФ", - підкреслив глава МЗС.

Гремінгер підтвердив, що врегулювання кризи у і навколо України залишається пріоритетом у порядку денному ОБСЄ, у т.ч. у роботі Секретаріату організації. Він також запевнив, що в рамках свого мандату докладатиме для цього усіх зусиль, перш за все у контексті належного забезпечення і зміцнення діяльності спеціальної моніторингової місії в Україні.

"Обговорюючи актуальні питання співпраці між Україною та Секретаріатом ОБСЄ, міністр Пристайко висловив зацікавленість у реалізації пріоритетних для української сторони ініціатив з урахуванням безпеки мандату ОБСЄ, уникаючи при цьому дублювання зусиль інших міжнародних організацій", - наголошується у повідомленні.

Нагадаэмо, місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні у березні 2014 року - спочатку у Криму, куди  в результаті окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram