ГоловнаПолітика

ДАБІ тимчасово очолив начальник Департаменту архібудконтролю

У відомстві планують провести аналіз діяльності усіх керівників департаментів та управлінь.

ДАБІ тимчасово очолив начальник Департаменту архібудконтролю
Фото: kremenchug.ua

Державну архітектурно-будівельну інспекцію України до проведення конкурсу на посаду очільника тимчасово очолить директор департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Олександр Строкач. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 25 вересня 2019 № 844-р, опублікованому на урядовому порталі.

Головною метою, яку поставив перед керівництвом ДАБІ уряд, є подолання корупційного схематозу та наведення порядку у сфері містобудування.

Олександр Строкач наголосив, що буде здійснено аналіз діяльності всіх керівників департаментів та управлінь ДАБІ, за результатами якого причетних до корупційних діянь посадовців звільнятимуть.

Крім того, Держархбудінспекція долучиться в межах повноважень до аудиту діяльності виконавчого органу Київської міської державної адміністрації, ініційованого урядом. Також серед завдань - відновлення функціонування електронних сервісів надання адміністративних послуг у будівництві, у тому числі реєстрації повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта без втручання посадової особи, а також стабілізація роботи онлайн-платформи «Прозора ДАБІ» та подальша діджиталізація дозвільних процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram