ГоловнаПолітика

Кононенко має намір судитися з "Радіо Свобода" через публікації про його причетність до корупційних схем

Інформація в розслідуванні журналістів "була недостовірною".

Кононенко має намір судитися з "Радіо Свобода" через публікації про його причетність до корупційних схем
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Ігор Кононенко має намір подати позов до іноземного суду на "Радіо Свобода" за звинувачення його програмою журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях" у причетності до афер в енергетичній сфері.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу позаштатний радник Президента Петра Порошенка, спікер його виборчого штабу Олег Медведєв.

"Оскільки кейс, про який я зараз буду говорити, вчорашнє розслідування програми "Схеми" "Радіо Свободи", має безпосередній стосунок до передвиборної кампанії, адже оприлюднено за два дні до виборів, то його варто розглядати в контексті цієї кампанії. Як спікер передвиборного штабу уповноважений повідомити, що Ігор Кононенко, якого згадували в цьому розслідуванні, вважає поширену інформацію недостовірною і виробленою з грубими порушеннями журналістських стандартів. Відповідно, він прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на "Радіо Свобода". Цей позов буде подано не в український суд, а в закордонний суд", - сказав Медведєв.

Захищати інтереси Кононенка в суді буде керівник юридичної фірми Аtkins Thomson (Великобританія) Грехем Аткінс, який раніше представляв інтереси Порошенка в суді проти британської телерадіокомпанії BBC.

Нагадаємо, вчора вдень британська корпорація "Бі-Бі-Сі" вибачилася перед Порошенком за поширену недостовірну інформацію про те, що його перша зустріч з президентом США Дональдом Трампом була організована за гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram