ГоловнаПолітика

Заарештованих кримських татар помістять у п'ять різних СІЗО в Росії, - Денісова

Омбудсмен підтвердила інформацію про вивезення 23 кримських татар в Ростовську область.

Заарештованих кримських татар помістять у п'ять різних СІЗО в Росії, - Денісова
Фото: 112.ua

Затриманих в окупованому Криму під час обшуків ФСБ 23 кримських татар вивезли в Ростовську область, де їх помістять в п'ять різних СІЗО. Про це 30 березня повідомила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

"Інформація про місце перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Їх розподілять у п'ять СІЗО області. Три слідчих ізолятори розташовані в Ростові, два - в передмісті", - заявила омбудсмен.

Денісова уточнила, що серед тих, хто перебуває в Ростовській області - Тофік Абдулгазієв, Іззет Абдуллаєв, Владлен Абдулкадиров, Меджі Абдурахманов, Білял Аділов, Енвер Аметов, Осман Аріфмеметов, Фарход Базаров, Акім Бекіров, Ремзі Бекіров, Сервет Газієв, Джеміль Гафаров, Риза Ізетов, Алім Карімов, Сейран Муртаза, Яшар Муєдінов, Ерфан Османов, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Шабан Умеров, Рустем Шейхалієв і Асан Янік.

"Не просто так для проведення обшуків у мікрорайоні Кам'янка м. Сімферополь були залучені ростовські ФСБшники. Все заздалегідь сплановано, зокрема переміщення", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, 27 березня в Криму російські силовики провели не менш ніж 25 обшуків у будинках кримськотатарських активістів нібито у справі "Хізб ут-Тахрір". 23 осіб затримали, включаючи тих, хто прийшов підтримати обшукуваних. Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму заарештував до 15 травня всіх затриманих під час обшуків.

Євросоюз виступив на їх захист, закликавши Росію припинити атаки на кримських татар на окупованому півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram