ГоловнаСвіт

Розслідування Мюллера про втручання Росії в американські вибори оприлюднять у квітні

Деякі місця в тексті змінять перед публікацією.

Розслідування Мюллера про втручання Росії в американські вибори оприлюднять у квітні
Роберт Мюллер
Фото: EPA/UPG

Текст звіту про розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Росії у вибори президента США 2016 року опублікують у квітні. Про це повідомив міністр юстиції США Вільям Барр у листі до керівництва юридичних комітетів Конгресу США, опублікованому в п'ятницю, 29 березня, передає Deutsche Welle.

За словами американського чиновника, текст розслідування на 400 сторінках з'явиться не пізніше середини квітня, "чи раніше".

Барр заявив, що "незабаром кожен зможе прочитати його".

Щодо змісту розслідування, то деякі місця тексту потрібно змінити, перш ніж публікувати, наголосив глава американського мін'юсту в листі комітетам Конгресу. Йдеться серед іншого про таємну інформацію, а також джерела зі спецслужб і ті дані, які не можна публікувати відповідно до законодавства.

Він також розповів, що 1 і 2 травня цього року він має намір з'явитися в Конгресі, аби виступити перед юридичними комітетами обох палат Конгресу США щодо результатів розслідування Роберта Мюллера.

Раніше повідомлялося, що дворічне розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера не виявило доказів змови між Дональдом Трампом і Росією і не змогло дійти висновку щодо ймовірного перешкоджання правосуддю з боку президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram