ГоловнаСвіт

Експертиза підтвердила збій електроніки на розбитому Boeing, - WSJ

Літак звалився в піке, як і в жовтневій катастрофі в Індонезії.

Експертиза підтвердила збій електроніки на розбитому Boeing, - WSJ

Дані "чорних ящиків" літака Boeing 737 MAX, який розбився в Ефіопії, показали, що причиною падіння літака стала помилка електроніки. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Причиною падіння стала помилка в роботі системи, яка коригує положення літака в повітрі. Електроніка в цій моделі Boeing автоматично опускає ніс літака, якщо її дані показують перехід лайнера в режим звалювання. За даними The Wall Street Journal, так сталося під час аварії літака.

Офіційно підсумки розслідування оприлюднять наступного тижня. Раніше джерела агентства Reuters говорили, що проблеми з електронікою могли стати причиною катастрофи літака в Індонезії.    

Міністр транспорту Ефіопії Дагмавіт Могес говорила про подібність катастроф Boeing однакових моделей в Ефіопії та в Індонезії, але не уточнювала подробиць.

Нагадаємо, внаслідок катастрофи в Ефіопії 10 березня загинули 157 осіб. Це була друга катастрофа Boeing 737 MAX: у жовтні 2018 року в Індонезії зазнав аварії інший літак тієї самої моделі. Тоді загинули 189 осіб.

Натепер польоти нових Boeing заборонено в більшості країн світу, включаючи Україну.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram