ГоловнаСвіт

У Франції лідера "жовтих жилетів" оштрафували на 1,5 тис. євро

34-річного Еріка Друє засудили за організацію демонстрацій, які були заборонені.

У Франції лідера "жовтих жилетів" оштрафували на 1,5 тис. євро
Лидер "желтых жилетов" Эрик Друэ
Фото: EPA/UPG

У Парижі одного з лідерів протестного руху "жовтих жилетів" суд з розгляду кримінальних справ засудив до штрафу в розмірі 1500 євро. 34-річному Еріку Друє інкримінували організацію демонстрацій, на проведення яких владою була накладена заборона, повідомляє Немецкая волна.

Прокуратура просила застосувати до Друє один місяць арешту умовно. Адвокат Друє заявив, що буде оскаржувати судове рішення, винесене в п'ятницю, 29 березня.

Тим часом французькі органи влади знову заборонили проведення акцій "жовтих жилетів" 30 березня, зокрема на Єлисейських полях в Парижі, щоб запобігти ескалації насильства. Протестувальники, однак, планують вийти вже на 20-ту поспіль протестну акцію.

Протести руху "жовтих жилетів" спалахнули у Франції в листопаді 2018 року і супроводжувалися зіткненнями демонстрантів з поліцією і актами вандалізму.

Мітингувальники спочатку виступали проти наміру влади ввести податок, здатний привести до зростання цін на автомобільне паливо, а також вимагали підвищення мінімальної зарплати. Після того як уряд затвердив мораторій на підвищення паливних податків і пішов на низку інших поступок, демонстранти стали протестувати загалом проти реформ уряду і президента Еммануеля Макрона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram