ГоловнаСвіт

Венесуела втретє за місяць залишилася без електрики

Енергопостачання зберігається тільки в двох з 23 штатів.

Венесуела втретє за місяць залишилася без електрики
Венесуэла третий раз за месяц осталась без электричества
Фото: EPA/UPG

У Венесуелі у п'ятницю, 29 березня, о 19:10 за місцевим часом (01:10 суботи за київським часом) сталося третє масштабне відключення електроенергії за місяць. Про це повідомляє El Nacional.

"У п'ятницю ввечері через серйозний збій 21 штат країни залишився без електрики. Причини блекауту невідомі", - йдеться в повідомленні.

Енергопостачання зберігається тільки в двох з 23 штатів - Болівар і Дельта-Амакуро. Однак звідти також надходять повідомлення про перебої в подаванні електроенергії.

В результаті події порушено подавання води в будинки. Лікарні та аеропорти занурилися в темряву.

За даними неурядової організації NetBlocks, яка відповідає за кібербезпеку, лише у 10 відсотків телекомунікаційної інфраструктури країни збереглося підключення до мережі інтернет.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро вважає подію саботажем антиурядових сил. Спостерігачі схиляються до версії про зношення електромереж.

З моменту, коли владі вдалося подолати наслідки попереднього серйозного збою в електромережах країни, пройшло всього півтора дня.

Друге за останній час масове відключення електрики у Венесуелі було зафіксовано в ніч на вівторок. За даними енергетиків, воно торкнулося 88% території країни. Проблеми з енергопостачанням спостерігаються в 20 штатах.

Раніше в березні у Венесуелі вже відбувалося масове відключення електрики, в результаті якого без світла тиждень залишалася майже вся територія країни. Тоді влада заявила, що це сталося через США і опозицію, які організували хакерську атаку на ГЕС, що виробляє основну частину електрики у Венесуелі. Лідер опозиції Хуан Гуайдо, своєю чергою, заявив, що відключення відбулося через некомпетентність влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram