ГоловнаПолітика

Мандат місії ОБСЄ в Україні продовжено ще на рік

В Україні місія працює з березня 2014 року.

Мандат місії ОБСЄ в Україні продовжено ще на рік
Фото: facebook.com/ato.news

Мандат Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні продовжено на один рік. Про це 30 березня повідомили в прес-центрі місії з посиланням на відповідне рішення Постійної ради ОБСЄ.

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних і європейських справ Словаччини Мирослав Лайчак вітав вчорашнє рішення Постійної ради ОБСЄ про продовження мандата Спеціальної моніторингової місії в Україні (СММ) ще на один рік і закликав до подальшої підтримки міжнародних спостерігачів і національного персоналу на місцях, - йдеться в повідомленні організації.

Моніторингова місія ОБСЄ веде свою роботу в Україні 5 років і була уповноважена встановлювати і повідомляти про факти та можливі порушення основних принципів і зобов'язань ОБСЄ на всій території України, нагадав голова ОБСЄ, глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.

"Спостерігачі - це очі і вуха організації, та й усього міжнародного співтовариства, і вони безпосередньо сприяють запобіганню подальшій ескалації", - висловився Лайчак.

Термін дії мандата СММ ОБСЄ закінчувався 31 березня. Місія працює в Україні з березня 2014 року. СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі.

Раніше повідомлялось, що новим головою місії ОБСЄ в Україні стане турецький дипломат Халіт Чевік. Він був постійним представником Туреччини в ООН з 2012-го по 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram