ГоловнаПолітика

Вдова сенатора США Маккейна прибула в Україну в ролі спостерігача на виборах

"Я вважаю, що ми повинні продовжувати підтримку України".

Вдова сенатора США Маккейна прибула в Україну в ролі спостерігача на виборах
Синди Маккейн
Фото: kiev.klichko.org

До Києва прибула делегація США, яка буде спостерігати за виборами президента в столиці та інших містах України. У складі делегації вдова сенатора від штату Арізона в Конгресі США Джона Маккейна - Сінді Маккейн.

Про це повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

"Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з вдовою американського сенатора Джона Маккейна Сінді Маккейн і делегацією Міжнародного республіканського інституту і Інституту імені Маккейна університету Арізони. Делегація, в складі якої прибула Сінді Маккейн, буде спостерігати за демократичністю процесу волевиявлення громадян на виборах президента України, які відбудуться 31 березня", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі Маккейн зазначила, що її чоловік "дуже любив Україну і її народ і опікувався долею вашої держави".

"Я вважаю, що ми повинні продовжувати підтримку України. Саме тому я сьогодні тут - щоб продовжити його справу", - зазначила Маккейн.

Нагадаємо, американський сенатор Джон Маккейн помер на 82-му році життя 26 серпня. Його поховали 2 вересня в Аннаполісі, штат Меріленд, на кладовищі академії ВМС США.

На церемонії прощання були присутні президент України Петро Порошенко і мер Києва Віталій Кличко. Петро Порошенко після церемонії прощання з Маккейном, на якій також були присутні колишні президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама, висловив повагу і вдячність сенаторові від імені українського народу. Як відомо, сенатор був активним прихильником жорстких санкцій проти путінського режиму.

У Києві запропонували перейменувати одну з вулиць на честь сенатора Маккейна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram