ГоловнаПолітика

Журналісти "Схем" передали матеріали розслідування про Кононенка в НАБУ

Автори розслідування не бояться суду, оскільки перевірили всі факти перед публікацією.

Журналісти "Схем" передали матеріали розслідування про Кононенка в НАБУ
Фото: Макс Требухов

Журналісти програми "Схеми" на "Радіо Свобода" стверджують, що намагалися зв'язатися з першим заступником голови фракції БПП Ігорем Кононенком під час підготовки розслідування, проте політик не надав жодних коментарів.

"Суду ми не боїмося, тому що ретельно перевірили викладені факти перед публікацією", - сказано в заяві редакції у відповідь на інформацію про те, що Кононенко планує подавати позов в закордонний суд проти журналістів програми.

"Ми зробили все можливе, щоб отримати коментар Кононенка до ефіру: надіслали йому письмовий запит, написали в месенджер, дзвонили на мобільний і чекали під офісом", - сказано в заяві журналістів.

Редакція повідомляє, що вже передала записи розмов Дмитра Крючкова з Ігорем Кононенком і братами Суркісами, в яких обговорюється організація масштабної афери в енергетиці, в Національне антикорупційне агентство.

Нагадаємо, напередодні журналісти "Схем" оприлюднили розслідування, в якому стверджують, що Кононенко причетний до корупційних схем у галузі енергетики.

Раніше в березні журналісти "Наших грошей" опублікували розслідування корупції в оборонній сфері. За даними журналістів, фігуранти оборонного скандалу, пов'язаного з компанією "Оптимумспецдеталь" ("Оптима"), роками "домовлялися" з Державною фіскальною службою, Службою безпеки України, військовою прокуратурою і навіть Національним антикорупційним бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram