ГоловнаПолітика

ДБР спрямувало до суду понад 600 обвинувальних актів, - Труба

У дію вступили 14 вироків.    

ДБР спрямувало до суду понад 600 обвинувальних актів, - Труба
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань спрямувало до суду вже понад 600 обвинувальних актів, з яких лише частина стосується корупційних дій. Про це розповів голова ДБР Роман Труба в інтерв'ю виданню "Цензор.нет".

"Уже скеровано до суду 624 обвинувальні акти, 14 обвинувальних вироків вступили в законну силу. Плануємо, що вже цього року ми будемо скеровувати до суду кримінальні провадження, у яких зможемо говорити, що боремося з певною системою корупційних дій", - повідомив Труба.

Голова ДБР наголосив, що бюро "в чистому вигляді не є антикорупційним органом".

"Антикорупційним органом, що здійснює досудове розслідування, є НАБУ. Але ми також проводимо розслідування корупційних злочинів. Більше того, я впевнений, що кількість корупційних проваджень, які ми скеруємо в суд, буде набагато більшою, ніж у НАБУ", - сказав Труба. 

Голова ДБР зазначив, що основна маса правоохоронців - це суб'єкти розслідування проваджень під керівництвом ДБР, тоді як НАБУ розслідує справи топ-чиновників.

За даними Труби, У ДБР нині 6000 кримінальних проваджень щодо правопорушень, скоєних співробітниками правоохоронних органів, або щодо військових злочинів - вони становлять до 90% проваджень бюро.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram