ГоловнаПолітика

"Схеми" розповіли про причетність Кононенка до афер в енергетиці

"Учасники ринку називають Кононенка куратором президента в паливно-енергетичному комплексі країни".

"Схеми" розповіли про причетність Кононенка до афер в енергетиці
Фото: Макс Требухов

Програма "Схеми" провела розслідування, згідно з яким близький друг президента Петра Порошенка народний депутат, перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко причетний до масштабних афер в енергетиці.

"За майже 5 років президентства Порошенка інтерес Ігоря Кононенка в енергетиці не матеріалізувався в публічне придбання президентським соратником активів. Однак непублічно учасники ринку називають Кононенка куратором президента в паливно-енергетичному комплексі країни", - йдеться в розслідуванні.

У сюжеті представлено телефонні переговори фігурантів розслідування, зокрема Дмитра Крючкова, що стосуються отримання незаконних прибутків від енергокомпаній, а також встановлено, за словами журналістів, зв'язок цих схем з Кононенком і Порошенком.

У той самий час Кононенко заявив, що журналісти програми "Схеми" маніпулюють думкою телеглядачів і використовують брудні політичні технології в інтересах одного з кандидатів у президенти України.

За його словами, у четвер, 28 березня, він отримав від проекту "Схеми" запит на коментар до програми. У відповідь Кононенко повідомив журналістам, що готовий відповісти на будь-які їхні питання і запропонував зустрітися "наступного тижня в понеділок".

"Однак цього ж дня на сторінці проекту у Facebook з'явився анонс вже змонтованої програми "Схеми", яка повинна була вийти в ефір, але без моїх коментарів. Я переконаний, що це приклад маніпуляції думкою глядачів і перетворення журналістики на політичну технологію в інтересах певного кандидата в президенти України напередодні виборів", - написав Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram