ГоловнаЕкономікаДержава

Рада скерувала штрафи за перевантаження в Дорожній фонд

Депутати внесли зміни до Бюджетного кодексу.

Рада скерувала штрафи за перевантаження в Дорожній фонд
Фото: facebook.com/kievcity.gov.ua

Верховна Рада в четвер внесла зміни до Бюджетного кодексу, вирішивши скерувати адміністративні штрафи за перевантаження автомобілів у Дорожній фонд.

Законопроєкт 1063 проголосували в обох читаннях, під час фінального голосування його підтримали 337 депутатів.

11 вересня парламент прийняв закон про автоматичний габаритно-ваговий контроль, прописавши в законі про автомобільний транспорт штрафи за перевантаження. За перевищення габаритно-вагових норм на рівні 5-10% буде накладатися штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімуму доходів громадян; 10-20% - 1000 мінімумів; більш ніж 20% - 2000 мінімумів.

Крім того, в статті 122-2 КУпАП прописано штрафи для водіїв за відмову зупинитися на вимогу інспектора Укртрансбезпеки, а в статті 132-1 КУпАП - штрафи за порушення правил проїзду великогабаритними і великовагових транспортними засобами автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами.

Сьогоднішнє рішення скеровує всі ці штрафи в Дорожній фонд.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року розпочав свою роботу державний Дорожній фонд у складі спеціального фонду державного бюджету.

У Дорожній фонд йде акцизний податок з вироблених в Україні і ввезених на її митну територію підакцизних нафтопродуктів і транспортних засобів; ввізне мито на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них; плата за проїзд автомобільними дорогами; концесійні платежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram