ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ в Україні зосередиться на питаннях боротьби з корупцією та нової фінансової політики

Місія пробуде в Україні до 26 вересня.

МВФ в Україні зосередиться на питаннях боротьби з корупцією та нової фінансової політики
Фото: пресс-служба президента

Місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула в Україну, зосередиться на обговоренні фінансової політики України, намірах нового уряду, а також створенні ефективної антикорупційної системи. Про це на брифінгу у Вашингтоні розповів директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє "Укрінформ".

"Команда МВФ зараз перебуває в Києві для консультацій за статтею 4 (оцінка фінансової політики України) та обговорення політичних намірів нового уряду", - зазначив представник Фонду.

Він повідомив, що місія МВФ планує працювати в Україні до 26 вересня, після чого буде офіційно повідомлено про підсумки роботи. "Ми повною мірою співпрацюємо з українцями і новим українським урядом", - наголосив Райс.

"Одним з важливих елементів дискусій, які ми проводили з Україною останнім часом, безумовно, є важливість створення ефективної антикорупційної системи", - нагадав Райс. За його словами ,це "залишатиметься важливим компонентом поточних дискусій".

Нагадаємо, поточна програма співпраці між Україною і МВФ в рамках механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. Водночас SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) надано одразу, тоді як умовою виділення решти коштів є успішні піврічні перегляди програми у 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram