ГоловнаПолітика

Місія МВФ почала роботу в Україні над новою програмою співпраці (оновлено)

Місія пробуде в Україні до 24 вересня.

Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні. Про це повідомило київське представництво МВФ агентству "Українські новини".

Пресслужба Національного банку України своєю чергою повідомила, що 12 вересня відбулася перша зустріч керівництва НБУ в особі Якова Смолія, Катерини Рожкової і Олега Чурія з представниками місії на чолі з Роном ван Руденом.

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

На зустрічі було розпочато роботу над новою програмою співпраці.

Смолій зазначив, що співпраця з МВФ є вкрай важливою для підтримки макрофінансової стабільності в Україні, оскільки це запорука подальшого здійснення реформ у країні, без яких неможливий довгострокове зростання української економіки.

11 вересня прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомляв, що місія Міжнародного валютного фонду пробуде в Україні до 24 вересня. Він упевнений, що протягом переговорів буде досягнуто домовленостей з усіх питань.

Нагадаємо, коли Гончарука затверджували на посаду прем'єра, він пообіцяв продовжувати переговори з МВФ щодо нової 3-4-річної програми співпраці. Він планує підвищити темпи економічного зростання України до 5-7%.

На початку вересня Україна остаточно розрахувалася з МВФ за програмою stand-by, розпочатою 2014 року. Фінальні платежі склали загалом 156 мільйонів у доларовому еквіваленті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram