ГоловнаЕкономікаДержава

До держбюджету конфіскують 248,9 тис. грн. внесків для "Батьківщини" і Радикальної партії

На підтримку "Батьківщини" було направлено 148,9 тис. грн, Радикальної партії - 100 тис. грн.

До держбюджету конфіскують 248,9 тис. грн. внесків для "Батьківщини" і Радикальної партії
Фото: liga.net

До державного бюджету конфіскують 248,9 тис. грн. внесків на підтримку "Батьківщини" і Радикальної партії. Про це повідомляють у прес-центрі Національного агентства з питань боротьби з корупцією.

148,9 тис. грн внесків на підтримку партії "Батьківщина" і 100 тис. грн для Радикальної партії Олега Ляшка конфіскують за порушення встановленого законом порядку надання внесків на підтримку політичної партії.

НАЗК виявило правопорушення за результатами аналізу звітів цих партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2018 року.

У порушенні норм були визнані винними двоє громадян України. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та конфіскації сум внесків до держбюджету України. Відповідні рішення про адміністративні правопорушення винесли Вінницький міський суд (апеляційний суд залишив постанову міськсуду без змін) і Хустський районний суд Закарпатської області.

Нагадаємо, вчора, 11 вересня, Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроєкт про перезавантаження НАЗК. За нього проголосували 283 депутати.

Зазначалося, що за час, що минув з моменту створення цього агентства, воно так і не змогло показати ефективну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram