ГоловнаПолітика

НАЗК не бачить конфлікту інтересів у голосуванні Малюськи за призначення самого себе головою Мін'юсту

"Конфлікт інтересів повинен мати приватний інтерес і протиріччя службових повноважень".

НАЗК не бачить конфлікту інтересів у голосуванні Малюськи за призначення самого себе головою Мін'юсту
Денис Малюська
Фото: Макс Левин

Національне агентство з питань запобігання корупції не вважає конфліктом інтересів голосування Дениса Малюськи як депутата Верховної Ради за призначення самого себе міністром юстиції.

Про це йдеться у відповіді НАЗК на запит "Українських Новин".

"Викладена в запиті інформація не дає можливості визначити, в чому саме полягає приватний інтерес, як обов'язкова складова конфлікту інтересів, народного депутата України Малюськи Дениса Леонтійовича під час голосування за призначення членів Кабінетів Міністрів України", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим у Нацагентства відсутні підстави для вжиття заходів реагування. Перевірку також не проводили.

НАЗК підкреслює, що конфлікт інтересів повинен мати приватний інтерес і протиріччя службових повноважень, які можуть вплинути на прийняття рішень.

Нагадаємо, 29 серпня Рада призначила новий Кабінет Міністрів, у тому числі міністра юстиції Малюську. Згідно з даними на сайті Ради, депутат проголосував за призначення самого себе.

Відзначимо, що минулого році НАЗК викликало омбудсмена Людмилу Денісову для дачі пояснень про конфлікт інтересів під час голосування за її призначення. Повідомляли, що порушення підпадає під дію ч. 1 і ч. 2 ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram